COMBIMASS® flow conditioner

Voorwaarde voor het behalen van de gewenste meetnauwkeurigheden voor de COMBIMASS®-gasdebietmeters is het aanhouden van het juiste inlaat- en uitlaatleidingwerk tijdens de installatie van het meetsysteem volgens DIN ISO 5167-1. Dit houdt rekening met de feitelijke leidingloop, resulterende stromingsprofielverschuivingen en vereiste stabilisatie. Als er onvoldoende stabilisatieafstanden beschikbaar zijn, overleg dan de gewenste meetnauwkeurigheid. Deze kan worden bereikt door een speciale kalibratie van de gasdebietmeters die de bedrijfsomstandigheden, belastingscondities en leidingen in ons CAMASS® kalibratie laboratorium simuleren.

Indien er onvoldoende stabiliserend leidingwerk (bijvoorbeeld bij grote nominale afmetingen) en een speciale calibratie is niet mogelijk dan kan de zeer nauwkeurige COMBIMASS® Flow-conditioner worden gebruikt. Dit werkt volgens het WCH-principe: Wervelreductie, Cross-flow conditioning en Homogenisatie.

De COMBIMASS®-Flow-conditioner wordt gekenmerkt door een laag drukverlies en genereert een gedefinieerde en reproduceerbare stroming. Bij gebruik van een Flow-conditioner kan het inlaat- en uitlaatleidingwerk aanzienlijk worden verminderd, waardoor het totale volume wordt verminderd. De standaard totale lengte van het meetgedeelte is slechts 7 * D. De COMBIMASS®-Flow-conditioner is ongevoelig voor vuil en kan daarom ook worden gebruikt in vochtige gassen zoals riolering of biogas. Verder worden pulsaties (bijv. Van compressoren) en terugstroming, die de nauwkeurigheid van de meting nadelig zouden beïnvloeden, gedempt.

Verschillende versies zijn beschikbaar als standaard flensversies met losse of vaste flenzen voor eenvoudige vervanging van leidinwerk in nieuwe of bestaande leidingsystemen met de afmetingen DN 50 tot DN800. Verder kan een variant worden geleverd als een eenvoudige invoeging in het bestaande leidingwerk. Deze variant wordt vaak gerealiseerd in rechthoekige kanalen.

Speciale ontwerpen met b.v. een totale constructielengte van slechts 3 * D en geïntegreerde gasdebietmeter of in een sandwich ontwerp is op aanvraag beschikbaar.